Japon bıldırcını, ticari değeri yüksek olan ve dolgun etli özellikleriyle bilinen bir bıldırcın türüdür. Bu tür, bıldırcın üreticileri arasında tercih edilmekte olup, diğer türlere göre daha etli ve kısmen tavuğa benzer yapısıyla dikkat çeker. Japon bıldırcınlarının seleksiyonu nadir görülmekle birlikte, belirli başarılar elde edilmiştir. British range, Manchurian golden, English white ve tuxedo gibi farklı ırk türleri üretilmiştir. Japon Bıldırcınının Yaşam Alanı Japon bıldırcını, Güneydoğu Asya, Burma, Kuzeybatı Tayland, Hong Kong, Kuzey Laos ve Orta Myanmar gibi bölgelerde yaşamaktadır. Bu türün mutasyonu ilk olarak Fransa'da üretilmiş olduğu tahmin edilmektedir. Japon bıldırcını, etlik bıldırcın olarak üretilmiş olup, canlı ağırlığı 400-450 grama kadar çıkabilir. 3 aylıkken yumurtlamaya başlarlar ve uygun ısı ve ışık sağlanan ortamlarda yıl boyunca yumurtlamaya devam ederler. Yıllık yumurta sayısı 200'e kadar çıkabilir. Japon Bıldırcının Fiyatlandırılması Japon bıldırcını ile yerli bıldırcınlar arasında fiyat farklılıkları bulunmaktadır. Japon bıldırcınlarının boyutlarının küçük olması nedeniyle, yerli bıldırcınlara göre fiyatları daha düşüktür. Ancak, gelişimleri hızlıdır ve ticari olarak avantajlıdırlar. Japon Bıldırcınının Öne Çıkan Temel Özellikleri Nelerdir?
Japon Bıldırcını Hakkında Ek Bilgiler Japon bıldırcını, eski zamanlardan beri Japonya'da eğlence amacıyla özel olarak yetiştirilmesi nedeniyle bu ismi almıştır. Diğer bıldırcın türlerine göre daha iyi gelişme gösteren Japon bıldırcını, vücudu daha iri olup, bir anlamda tavuğa da benzer. Bıldırcın üreticileri tarafından çok tercih edilen bu tür, farklı mutasyonlardan geçerek günümüze ulaşmıştır. |