Bıldırcın Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Bıldırcın Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Bıldırcın, hem yumurtası hem de etiyle besleyici bir hayvandır. Yumurtası kadar kendisi de protein açısından oldukça zengin içeriklere sahiptir. Birçok şekilde pişirilip, farklı yemekleri yapılmaktadır. Bu makalede, bıldırcından yapılan lezzetli yemek tariflerinden bazılarını paylaşacağım. Bıldırcın dolması, bıldırcın ızgarası ve bıldırcın pilavı gibi tarifler oldukça lezzetlidir. Özellikle Fransız mutfağında sevilen bıldırcın pilavının yapılışından da bahsedeceğim.

Bıldırcın Pilavı İçin Gerekli Malzemeler

  • 8 adet bıldırcın
  • 1 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 fincan beyaz fıstık
  • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • Bıldırcınların ciğer ve kalpleri
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş soğan
  • Az miktar karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 3 bardak et suyu veya normal su

Bıldırcın Pilavı Nasıl Yapılır?

Bıldırcınları sırt bölgesinden ikiye ayırıp, göğsünün üzerine bastırarak yassı hale getirin. Pirinçleri az tuzlu suyla 1-1,5 saat kadar ıslatın. Fıstık ve üzümü ayrı kaplarda ıslatın. Daha sonra pirinçleri birkaç kez yıkayıp süzün. Bir tavada tereyağını eritip, bıldırcınları altlı üstlü olarak çok az kızartın (yaklaşık 2 dakika). Soğanları ekleyip bir defa alt üst edin. Başka bir tencerede 1 kaşık daha tereyağı eritip, üzerine fıstığı koyup kavurun. Sonra pirinci ilave edin ve hafifçe 2 dakika daha kavurun. Üzümü, bıldırcınları, ciğer ve kalpleri ekleyin. Tuz, biber ve suyu da ekledikten sonra 3-4 dakika orta ateşte kaynatıp kapağını kapatın. 15-20 dakika kısık ateşte pişirin. Suyunu çektikten sonra sıcak servis yapın.

Bıldırcın Dolması Malzemeleri

  • 8 adet bıldırcın
  • 2 adet ince rendelenmiş soğan
  • 1 su bardağı kabukları ayıklanmış badem içi
  • 2 bardak pirinç, ılık suda bekletilmiş ve süzülmüş
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 çorba kaşığı kuru üzüm (çekirdeksiz)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı sıcak su

Bıldırcın Dolması Nasıl Yapılır?

Yağda soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine pirinç, tuz, karabiber, üzüm, badem, tarçın ve sıcak su ilave edilir. Pirinçler suyu çekince nar ekşisi ve bal eklenir. 2 kaşık tereyağı da bıldırcınları kızartarak fırın tepsisine konulur. İçlerine pilav doldurulur ve ağızları kürdanla kapatılır. Fırında bir su bardağı su ilave edilip bıldırcınlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yemeklerde kuru meyvelerin kullanılması, eski zamanlarda sebzelerin az bulunmasından kaynaklanmaktadır. Damak tadını artırmak için kuru meyveler kullanılmıştır. Kuru meyve kullanmanıza gerek yok.

Bıldırcın Izgara Malzemeleri

  • 5 adet bıldırcın
  • Tuz ve karabiber

Bıldırcın Izgara Nasıl Yapılır?

Bıldırcınları ortadan ikiye kesip iyice yıkayın ve kurulayın. Daha sonra kemiklerini ayıklayın ve etlerini yassı hale getirin. Tuzlayıp ızgara tepsisine yerleştirin. Piştikten sonra tuz ve karabiber ekleyip servis edin. Tarifler arasında oldukça lezzetli olanlardan biri de bıldırcın ızgaradır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Bıldırcın Nasıl Yumurtlar?

Bıldırcın Nasıl Yumurtlar?

Haber Bülteni

Güncel

Evde Bıldırcın Beslemek

Evde Bıldırcın Beslemek

Güncel

Bıldırcın Gurk Olurmu?

Bıldırcın Gurk Olurmu?

Güncel

Bıldırcın Yumurtasının Kullanımı

Bıldırcın Yumurtasının Kullanımı

Yavru Bıldırcın Bakımı

Yavru Bıldırcın Bakımı

Bıldırcın Gübresi

Bıldırcın Gübresi

Damızlık Bıldırcın Türleri ve Özellikleri

Damızlık Bıldırcın Türleri ve Özellikleri