Bıldırcın Eti Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
20 Haziran 2024

Bıldırcın Eti Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Bıldırcın eti, yüksek protein ve bol miktarda vitamin içeren, insan vücudu için oldukça faydalı olan ve herhangi bir yan etkisi bulunmayan besindir. Lezzetinin yanında birçok hastalığın tedavisinde yardımcı olan bıldırcın etinin tüketimi son yıllarda oldukça artmıştır. Bıldırcın eti ve yumurtasının besin değeri oldukça yüksek düzeydedir. Düşük maliyet ve yüksek getirisi nedeniyle bıldırcın eti üretimi son yıllarda artış göstermektedir. Bıldırcın türleri içinde eti için yetiştirilen bıldırcınların başında Jumbo bıldırcın gelmektedir. Boyları genellikle 25 cm'ye kadar ulaşır ve ağırlıkları ortalama 500 gramdır. Bu bıldırcın türü, eti son derece lezzetli olan ve oldukça hızlı büyüyen en büyük bıldırcın türleri arasında yer alır. Genellikle tavuk etine benzer birçok pişirme çeşidi olan bıldırcın eti, fırında, tavada veya güveçte pişirilerek tüketilebilir.

Bıldırcın Eti Faydaları Nelerdir?

  • Yüksek miktarda protein ve E vitamini içerir.
  • B1, B2 ve B12 vitaminleri açısından zengindir.
  • Mide asidini dengeler.
  • Bağırsak hastalıklarına iyi gelir.
  • Mafsal ağrılarının giderilmesinde etkilidir ve koruyucu özellik taşır. Romatizma gibi eklem ağrılarının giderilmesinde faydalıdır. Özellikle çocuklarda kemik gelişimi ve kemiklerin güçlenmesinde oldukça faydalıdır.
  • Mesanede oluşan kum ve taşların dökülmesini sağlar ve taşların düşmesi sırasında oluşabilecek ağrıyı en aza indirir. Alternatif tıpta en çok mesane taşları tedavisinde kullanılır.
  • Vücudun güçlenmesini ve kuvvetlenmesini sağlayarak halsizlik ve yorgunluk gibi şikâyetlerin giderilmesinde yardımcı olur. Günlük yaşamda hareketlilik sağlar. Özellikle sporcular için doğal bir güçlendiricidir.
  • Nefes darlığı, astım gibi akciğer hastalıklarının iyileşmesinde ve tekrar oluşmasının engellenmesinde yardımcı olur.
  • Hasar görmüş ve sorunlar oluşan bağırsakların normale dönmesinde tedavi edici etkiye sahiptir.
  • Mide sistemi ve mide rahatsızlıklarının giderilmesinde etkilidir.
  • Kolesterol içermediğinden her yaşta insan tarafından kolaylıkla tüketilebilir.
  • Hasar görmüş olan sinir sisteminin tedavisinde kullanılır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bıldırcın Yavrusu Nasıl Beslenir?

Bıldırcın Yavrusu Nasıl Beslenir?

Bıldırcın Nasıl Yumurtlar?

Bıldırcın Nasıl Yumurtlar?

Bıldırcın Göç Zamanı

Bıldırcın Göç Zamanı

Japon Bıldırcını Yaşam Alanı

Japon Bıldırcını Yaşam Alanı

Amerikan Jumbo Bıldırcın Türleri ve Özellikleri

Amerikan Jumbo Bıldırcın Türleri ve Özellikleri

Güncel

Çin Bıldırcını Türleri ve Özellikleri

Çin Bıldırcını Türleri ve Özellikleri

Güncel

Bıldırcın Yumurtası Cilt Lekeleri

Bıldırcın Yumurtası Cilt Lekeleri

Güncel

Bıldırcın Üretimi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Bıldırcın Üretimi Nedir ve Nasıl Yapılır?