Bıldırcın Güveç Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Bıldırcın Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Bıldırcın Güveç

Bıldırcın güveç, lezzetli ve besleyici bir et yemeğidir. Bu yemeği daha önce tatmış olanlar, kesinlikle tekrar tatmak isteyeceklerdir. Ancak, bıldırcın etinin zor bulunması ve yemeğin zahmetli olması nedeniyle her yerde kolayca bulunabilen bir yemek değildir. Bıldırcın güveç, yüksek protein içeriği ve sebzelerle zenginleştirilmiş besin değerleriyle oldukça faydalı bir yemektir.

Bıldırcın Güveç İçin Gerekli Malzemeler

  • 8 adet bıldırcın
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 4 adet sivri biber
  • 4 diş sarımsak
  • 5 adet orta boy domates
  • Kırmızı biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Bıldırcın Güveç Nasıl Yapılır?

Öncelikle bıldırcınların tüyleri yolunur, temizlenir ve yıkanır. Biberler, kuru soğanlar ve sarımsaklar ince ince doğranır. Domateslerin kabukları soyulur; 3 adet domates küp şeklinde, diğer 2 adet domates ise dilim şeklinde doğranır. Dilim şeklinde doğranan domatesler, bıldırcının yanmaması için güvecin alt kısmına dizilir.

Güveç yemekleri, genellikle ateş üzerinde pişirilen yemeklerdir. Bunun için bir mangal içinde veya beton zeminde ateş yakılıp köz haline getirilir. Ateş hazırlandıktan sonra güveç birkaç dakika ısıtılır ve tereyağı içinde eritilir. Ardından doğranmış sarımsak, soğan ve biberler güvecin içine atılır ve sürekli karıştırılır. Bu işlem, malzemeler kavrulana kadar devam eder. Malzemeler kavrulduktan sonra güveç ateşten alınır ve içindeki malzemeler bir kaba boşaltılır.

Dilim şeklinde doğranmış iki adet domates güvecin alt kısmına dizilir. Kavrulmuş karışıma küp şeklinde doğranmış domatesler eklenir, ardından tuz, karabiber ve kırmızı biber eklenerek iyice harmanlanır. Ayrı bir kapta bıldırcınlara yeteri kadar tuz, karabiber ve kırmızı biber eklenir ve harmanlanır. Güveçteki domateslerin üzerine sırasıyla sarımsak, kuru soğan, biber ve domates karışımı, ardından bıldırcınlar eklenir. Bu işlem malzemeler bitene kadar tekrarlanır. Güvecin kapağı kapatılır ve düzgün bir şekilde ateşin üzerine yerleştirilir. Yaklaşık 45 dakika pişirilir.

45 dakika sonra güvecin kapağı açılır ve içindeki malzeme bir kaşık yardımıyla alt üst edilerek karıştırılır. Karıştırıldıktan sonra güveç tekrar ateşin üzerine yerleştirilir ve 1 saat daha pişirilir. Bıldırcın güveç, sıcak bir şekilde servis edilebilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Bıldırcın Nasıl Yakalanır?

Bıldırcın Nasıl Yakalanır?

Yavru Bıldırcın Bakımı

Yavru Bıldırcın Bakımı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bıldırcın Cinsleri Türleri ve Özellikleri

Bıldırcın Cinsleri Türleri ve Özellikleri

Bıldırcın Göç Zamanı

Bıldırcın Göç Zamanı

Mavi Bıldırcın Türleri ve Özellikleri

Mavi Bıldırcın Türleri ve Özellikleri

Bıldırcınların Kavga Etmemesi İçin Neler Yapılabilir?

Bıldırcınların Kavga Etmemesi İçin Neler Yapılabilir?

Bıldırcın Yumurtası Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Bıldırcın Yumurtası Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bıldırcın Fişeği

Bıldırcın Fişeği

Güncel

Çin Bıldırcını Türleri ve Özellikleri

Çin Bıldırcını Türleri ve Özellikleri