bildircin.gen.tr
bıldırcın
Sosyal Medyada Paylaş
Bıldırcın Yumurtası Nasıl Tüketilmeli
Yavru Bıldırcın Bakımı
Döllü Bıldırcın Yumurtası
Bıldırcın Yumurtası
Etlik Bıldırcın
Mavi Bıldırcın
Bıldırcın Türleri
Beyaz Bıldırcın
Amerikan Jumbo Bıldırcın
Bıldırcın Yumurtasının Saça Faydaları
Bıldırcın Yuvası
Bıldırcın Kaç Günde Yumurtlar
Bıldırcın Yumurtasının Cilde Faydaları
Bebeklere Bıldırcın Yumurtası Nasıl Verilir
Bıldırcın Yemi
Bıldırcın Kafesi
Atmaca İle Bıldırcın Avı
Dişi Bıldırcın Nasıl Anlaşılır
Bıldırcın Fiyatları
Bıldırcın Kaç Günde Çıkar
Bıldırcın Kafes Ölçüleri
Bıldırcın Yumurtası Kalori Değerleri
Jumbo Bıldırcın
Damızlık Bıldırcın
Bıldırcın Çevirme
Bıldırcın Yumurtasının Yan Etkileri
Bıldırcın Yumurtası Kaç Kalori
Bıldırcın Yavrusu
Bıldırcın Bakımı
Bebeklere Bıldırcın Yumurtası Ne Zaman Verilmeli
Hamilelikte Bıldırcın Yumurtası
Bıldırcın Yumurtası Kilo Aldırırmı
Bıldırcın Yemeği
Bıldırcın Eti Nasıl Pişirilir
Bıldırcın Eti
Tüm Sayfalar >>









Bıldırcın Yetiştiriciliği

Bıldırcın Yetiştiriciliği, Düşük maliyet ile yüksek getiri sağlayan bir iş olması nedeniyle son yılların trendi arasına giren bıldırcın yetiştiriciliği bıldırcının etinden ve yumurtasından faydalanmak amacıyla yapılan bir girişimdir.

İki aylık olunca yumurtlamaya başlar ve aydınlanma süresi uzatılarak yumurta verimi artırılabilir. Optimum aydınlanma süresi 14-18 saattir. Yıllık ortalama 200-250 yumurta verir. Yumurtalar 9-12 gram arasındadır. Genellikle yumurtlama Mart İle Eylül arasında gerçekleşir.
Bıldırcınlar beş ya da altı haftalık olunca erginliğe erişir ve kesim çağına gelir. Erkek bıldırcınlarda ağırlık 150 gram, dişilerde ise 120 gram kadardır. 

Protein ve mineral açısından oldukça zengin olan bıldırcın eti ve yumurtası çok lezzetlidir ve hastalıkların önlenmesinde yardımcı faktörler arasındadır.

Bıldırcın Yetiştiriciliği, kuluçka makinelerine döllü yumurta konularak üretimi yapılır. Bu yöntem tavuk yetiştiriciliği yöntemiyle hemen hemen aynıdır. Yumurtanın döllülük oranı yüksek olmalıdır bu nedenle bir erkek bıldırcına en çok iki veya üç dişi bıldırcın düşmelidir. Bu durum döllü yumurta oranını artırmaktadır.
Kuluçka makinesinin geliştirme bölümüne konan yumurtalar on beş gün makine içinde kalır ve on yedinci günden itibaren yumurtalar çatlamaya başlar. Bu işlem sonrasında civcivlerin çıkması bir veya iki gün içinde tamamlanır.
Kuluçka makinesinin bıldırcın yumurtasından civciv çıkaracak özelliğe sahip olması gerekir ve günde en az dört kere yumurtaların makine tarafından çevrilmesi gerekmektedir.

Bıldırcın Yetiştiriciliği
Yetiştiriciliğe damızlık bıldırcın alınıp onların çiftleştirilmesi ile başlanabilir. Bu tür yetiştiricilikte bıldırcınların genç olmasına (2-3 haftalık) özen gösterilmelidir. Nakliyatı oldukça zor olan bıldırcın ve bıldırcın yumurtasında zayiatı en aza düşürecek tedbirler alınmalıdır.

Civcivler çok katlı makinelerde veya yerde büyütülebilir. Ortam sıcaklığı civcivlerin yapılarına göre ayarlanmalıdır. Ergin bıldırcınlar için ortalama çevre sıcaklığı 20-25 derece arasıdır. Bıldırcın büyütmede büyütme kafesi, damızlıklar da ise çiftleştirme kafesi kullanılır.

Civcivler çıktıktan sonra on beş gün içinde ölüm oranı oldukça fazladır bu nedenle ilk günlerde bakım ve beslenme oldukça önemlidir. İlk günlerde ölüm oranı yaklaşık %20 ile %30 arasında değişir ancak ilerleyen günlerde ölüm nadir bir durumdur. Bıldırcınlarda salgın hastalık pek görülmez.

Bıldırcın Yetiştiriciliği Yapmak İçin On Neden

Dişi bıldırcın ayda yaklaşık 24 yumurta verir ve bu bir yılda 288 yumurta eder. Oldukça karlı bir durumdur.

Japon bıldırcını adı verilen tür oldukça etlidir ve sekiz haftada olgunlaşır.

Altı hafta içinde yumurta verimi başlar.

Küçük vücut yapılarına sahip olması nedeniyle küçük alanlarda yetiştiriciliği sağlanabilir.

Zorlu çevre şartlarına kolay uyum sağlar ve hastalıklardan kolay etkilenmez.

Bıldırcın eti kolesterol içermez ve tansiyon hastalığı tedavisi için kullanılabilir.

Bıldırcın yumurtalarında yağ bulunmaz ve kolesterol olmadığı için genç ve yaşlı herkes tüketebilir.

Tahıl, tohum, yulaf gibi kolay temin edilen yemlerle beslenirler.

İçerdiği protein nedeniyle tüketimi oldukça faydalıdır.

Hem etçil hem otçul olmaları nedeniyle beslenmesinde zorluk çekilmez

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 13:52:02

Bıldırcın Yetiştiriciliği Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Bıldırcın Yetiştiriciliği"

emir

binamın bodrumunda yetiştiricilik yapabilirmiyim?

2017-07-29

Kullanıcı oyu: 4,5

meryem sila

Benim bildircinimin ayagi morardi ne yapmama lazim...

2017-07-18

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bıldırcın Yumurtası Bebek

Bıldırcın yumurtası bebek, bıldırcın yumurtası tükettiğimiz tavuk yumurtalarına oranla 3 kat daha besleyici ve 5 kat demir ile bol miktarda aminoasit içeren bir hayvansal besindir. İçeriğinde bulunan zengin vitamin ve minerallerde...

Bebeklere Bıldırcın Yumurtası

Bebeklere Bıldırcın Yumurtası: Kendi küçük olmasına rağmen içerdiği mineraller çok güçlü olan bıldırcın yumurtasının bebek ve çocuk beslenmesinde ki önemi çok büyüktür. Bıldırcın yumurtası  içerisinde yüksek oranda bulunan protein...

Bıldırcın Yumurtası Kalori

Bıldırcın Yumurtası Kaç Kalori, Bıldırcın yumurtası tavuk yumurtasının yaklaşık bir bölü dört küçüklüğünde olup Kuzey Amerika ile Avrupa oldukça lezzetli ve değişmez mutfak yiyeceklerinden birisidir. Her çeşit yumurta da olduğu gi...

11 Aylık Bebeğe Bıldırcın Yumurtası Verilirmi

11 Aylık Bebeğe Bıldırcın Yumurtası Verilir mi, bıldırcın yumurtası tavuk yumurtasına göre 3 kat daha besleyici ve 5 kat daha fazla demir ve aminoasit içeren bir besindir. B-1 B-2 vitamini açısından zengin, fosfor ve demir deposud...

Yavru Bıldırcın

Yavru bıldırcın, bıldırcın yaklaşık 20-25 cm uzunluğunda, vücudu gri ve kahverengiden oluşan, kısa kuyruğa sahip olan bir kuş türüdür. Bıldırcın ekonomik olarak insanı yormadan üretimi yapılacak kanatlı hayvanlardan biridir. Bıldı...

Bıldırcın Yemekleri

Bıldırcın Yemekleri, bıldırcın etinden farklı pişirme yöntemleri ile pek çok bıldırcın yemeği hazırlanabilmektedir. Bıldırcın eti hem besleyici hemde oldukça leziz bir besindir. aşağıda vereceğimiz tarifimizde de olduğu fırında pi...

Bıldırcın Tarifi

Bıldırcın Tarifi, bıldırcın ile yapılan güzel, lezzetli bir yemek tarifi ve tarifleri olarak bilinir. Bıldırcın eti veya kıyması ile yapılan birçok yemek tarifleri vardır. Mesela bıldırcın dolması, bıldırcın salatası, bıldırcın mı...

Bıldırcın Yemek Tarifleri

Bıldırcın Yemek Tarifleri, bıldırcın hem yumurtasından hemde etinden faydalandığımız bir hayvandır. Yumurtası kadar eti de protein bakımından çok zengin bir içeriğe sahiptir. Bu yüzden bıldırcının bir hayli çeşit yemeği yapılmakta...

Bıldırcın Kuluçka Süresi

Bıldırcın Kuluçka Süresi, Bıldırcın kuşları da diğer kuluçkaya yatan ve tavukgiller grubundan sayılan kuşlar gibi genellikle kuluçka süreleri üç hafta sürer. 17. günden sonra civciv çıkmaya başlar ve tam iki gün içerisinde yavrula...

Bıldırcın Yumurtası Değerleri

Bıldırcın yumurtası değerleri başlığı altında bıldırcın yumurtası ile ilgili bilinmeyenleri sizlerle paylaşacağız. Bıldırcın yumurtası protein deposu bir yiyecektir. 3 bıldırcın yumurtasında 4 gr protein vardır. Yani 3 bıldırcın y...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

bıldırcın, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017