Bıldırcın Yumurtası ve Süt Bıldırcın yumurtası, tavuk yumurtasına göre daha fazla besin değeri içeren bir gıdadır. Özellikle fosfor, demir ve protein açısından oldukça zengindir. Bıldırcın yumurtası, süt ve balla karıştırılarak tüketildiğinde alerji, astım ve öksürük gibi rahatsızlıklara iyi geldiği belirtilmektedir. Avrupa'nın birçok ülkesinde öksürük ve alerji sorunları olan hastalara doktorlar bıldırcın yumurtası ve süt karışımını tavsiye etmektedir. Bıldırcın Yumurtasının Faydaları Bıldırcın yumurtası, vücuda güç, kuvvet ve zindelik verir. Ayrıca doğal bir antibiyotik etkisi gösterir. Astım, bronşit ve alerjik rahatsızlıklar için önemli bir besin kaynağıdır. Bıldırcın yumurtasını sütle karıştırıp içmek, yüksek aminoasit içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Ancak, böbrek hastalarının ve küçük bebeklerin tüketmesi uygun değildir. Bıldırcın Yumurtası ve Süt Karışımının Faydaları Bıldırcın yumurtası, bir bardak süt içerisine kırılıp bir kaşık bal eklenerek karıştırılıp 15 gün süreyle tüketildiğinde birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir.
|